U tijeku radovi na rekonstrukciji Šokačkog stana

U tijeku radovi na rekonstrukciji Šokačkog stana

Kao što se vidi iz priloženih slika, radovi na rekonstrukciji Šokačkog stana su u punom jeku. S rekonstrukcijom se započelo u 10 mjesecu, a završetak radova je planiran za travanj 2021. godine. Gradilište su posjetili gradonačelnik Ivan Bosančić, pročelnik za gospodarstvo Hrvoje Niče zajedno s projektnim timom.

 

„Radovima je obuhvaćena rekonstrukcija blagovaonice, kuhinje, ureda, sanitarnog čvora, krova, trijema i fasade te uređenje dvorišta s novom ogradom. Za sada se neće renovirati smještajni kapaciteti, ali za to već postoje planovi u okviru glavnog projekta koji se radi kroz ovaj projekt, a obuhvaća proširenje smještajnih kapaciteta. Cilj projekta je promovirati gastro turizam ovoga područja, a u planu je i širenje projekta odnosno povezivanje čitavog prostora Sopota u jednu tematsku cjelinu gdje bi turist imao zaokruženu ponudu na jednom mjestu”, istaknula je voditeljica projekta Marina Hodak Domaćinović.

 

„Uz poučne staze, uz jedno lijepo dječje igralište i šetnice u šumi i sve ono što je planirano na prostoru od Sopota do PIK-ovog stana, vjerujem da ćemo ovdje dobiti jedno lijepo izletište koje Vinkovčani i zaslužuju. Posla je puno, ali sve ide svojim tijekom i sve poprima onaj izgled kako to u konačnici mora izgledati”, istaknuo je gradonačelnik Bosančić napominjući kako će ovako investirana sredstva Europske unije sigurno doprinijeti kvaliteti života u Vinkovcima. “U perspektivi, Šokački stan možda će dobiti još jednu dodatnu priču jer će vjerojatno otvoriti i neke nove perspektive u smislu turističke ponude što je jedna dodana vrijednost koju nosi ovaj projekt.”

 

Hrvoje Niče, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo istaknuo je kako je riječ o projektu koji je važan ne samo u smislu širenja turističke ponude nego i kao ruralni projekt. Osim što su urbano središte na području županije, kazao je, Vinkovci su svakako i ruralno središte na nacionalnoj razini te se i u tom smislu nastoji obogatiti ponuda sadržaja.

Izvor: novosti.hr

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.