Dan otvorenih vrata Šokačkog stana – Gourmet akademije!

Dan otvorenih vrata Šokačkog stana – Gourmet akademije!

U srijedu, 24. studenog, Agencija za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA će za sve zainteresirane otvoriti vrata novoobnovljenog Šokačkog stana u razdoblju od 10 do 18 sati. Uz obilazak novouređene lokacije i predstavljanje projekta „Pannonia Gourmet“ za sve prisutne bit će pripremljen i prigodni gastronomski slavonski domjenak u suradnji s učenicima Srednje strukovne škole Vinkovci. Uz delicije naše plodne ravnice moći će se kušati i čobanac u 12 i 16 sati.

 

O projektu

 

Svrha ovog prigodnog druženja jest predstavljanje projekta „Pannonia Gourmet”, koji se provodi u okviru prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija. Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 1,4 milijuna eura koji je sufinanciran sredstvima fondova Europske unije sa 65 posto. Projekt traje 24 mjeseca, a glavni cilj mu je osnivanje dva Gourmet centra, u Vinkovcima i u Vrdniku u Srbiji. Svrha projekta je promovirati gastroturizam ovoga područja, a u planu je i širenje, odnosno povezivanje čitavog prostora Sopota u jednu tematsku cjelinu gdje bi turist imao zaokruženu ponudu na jednom mjestu.

 

“Dani otvorenih vrata EU projekata”

 

Promocija Šokačkog stana i projekta „Pannonia Gourmet“ organizirana je u sklopu „Dana otvorenih vrata EU projekata“ Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije uz podršku Europske komisije. Cilj održavanja „Dana otvorenih vrata EU projekata“ je najširoj javnosti predstaviti projekte koji su dali doprinos razvoju lokalnih zajednica u područjima kao što su energetika, istraživanje i razvoj, kultura, obrazovanje, poduzetništvo, promet, zaštita okoliša, ruralni razvoj, socijalna uključenost, turizam, zdravlje i mnoga druga.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.